In ultimii ani se observa o tendinta diferita in domeniul echipamentelor de protectie, care pe langa siguranta utilizatorului, care ramane in prim plan, pune accent pe confortul lucratorilor si pe imaginea companiei. Daca in trecut erau suficiente o pereche de bocanci si o salopeta, acum preferintele angajatilor cu privire la incaltaminte si imbracaminte au devenit un criteriu pentru alegerea echipamentelor de protectie.

Performanta lucratorilor este direct corelata cu nivelul de confort al acestora. Jacheta Portwest DX4 combina un design ergonomic si modern cu siguranta si confortul oferit de tehnologia Insulatex, care ajuta la mentinerea caldurii. Cele 6 buzunare includ si 2 buzunare pe piept cu fermoar, oferind astfel un spatiu amplu de depozitare pentru telefonul mobil si alte instrumente. Detaliile reflectorizante ofera vizibilitate crescuta, in timp ce mansetele elastice si manecile tricotate asigura o mobilitate mai mare.

Durabilitatea este un alt factor important ce influenteaza alegerea echipamentelor de protectie. Colectia Portwest WX3 beneficiaza de cateva inovatii cum ar fi “technical Stretch workwear” - material Stretch care ofera o mobilitate crescuta impreuna cu o rezistenta mare la uzura si tehnologia Ezee Zip - fermoare ultra-rezistente care pot fi utilizate usor inclusiv cu manusi.

In contrast cu incaltamintea de protectie clasica, bocancii cu bombeu traditionali unde confortul era minim si designul inexistent, Portwest vine cu alternative moderne care respecta standardul S1P, au ca scop principal prevenirea accidentelor de munca si in acelasi timp ofera un design sport modern, care mentine un confort ridicat pe parcursul utilizarii indelungate.

Pantofii Compositelite Low Cut Spey si Compositelite Ogwen sunt recomandati utilizatorilor care se afla mereu in miscare (depozite, mentenanta) unde nivelul de confort trebuie mentinut pe parcusul intregii zile. Designul sport include suprafata KPU/Mesh ce mentine o respirabilitate sporita, iar talpa EVA/cauciuc ofera un confort si o flexibilitate peste medie.

Pe partea de protectie, incaltamintea Portwest include toate elementele care mentin siguranta utilizatorului, conform standardului S1P: [SB] bombeu din fibra de sticla, [P] talpa cu lamela antiperforatie din material compozit, [E] absorbtia energiei in zona tocului, [FO] rezistenta la uleiuri si combustibili, [SRC] rezistenta la alunecare SRA+SRB si [A] antistatic.