imbracaminte de inalta vizibilitate

Echipamentele de protectie de inalta vizibilitate ofera siguranta lucratorilor din constructii, drumuri, logistica, salubritate sau transporturi. De la veste reflectorizante, pantaloni HiVis, tricouri reflectorizante si pana la jachete de iarna de inalta vizibilitate, imbracamintea de protectie HiVis este necesara in orice anotimp. 

Ce inseamna echipamente de protectie de inalta vizibilitate: echipamente care asigura vizibilitate lucratorilor si in conditii de lumina slaba, pe timp de noapte, ploaie, ceata sau ninsoare. Cei care lucreaza in apropierea utilajelor au nevoie, de asemenea, sa fie vazuti de departe. 

3 lucruri esentiale pentru echipamentele reflectorizante:

  • Toate echipamentele de inalta vizibilitate trebuie sa fie certificate conform standardului de protectie EN ISO 20471.

Asa cum am mentionat intr-un articol anterior, standardul EN ISO 20471 este impartit in 3 clase, in functie de zona de risc, clasa 3 fiind cea care asigura cea mai mare vizibilitate.  

Clasa 1: risc minim, motostivuitor (ex. lucratori in depozit) 

Clasa 2: risc crescut, utilaje in miscare, conditii meteo nefavorabile (ex. lucratori in constructii) 
Clasa 3: risc maxim, trafic intens, conditii meteo nefavorabile, lucru pe timp de noapte (ex. lucratori la caile ferate).

  • Echipamentele de inalta vizibilitate sunt fabricate din culori fluorescente + dungi reflectorizante.

Culorile fluorescente sunt culorile neon (galben-verde si portocaliu). O jacheta bleumarin cu dungi reflectorizante nu este un echipament de inalta vizibilitate.  Exemplu: Jacheta de inalta vizibilitate S460 din material galben fluorescent si dungi reflectorizante respecta standardul EN ISO 20471 pentru ca ofera vizibilitate atat pe timp de zi, datorita culorii galben neon, cat si pe timp de noapte, datorita dungilor reflectorizante. Jacheta bleumarin F440 ofera vizibilitate pe timp de noapte, datorita dungilor reflectorizante, nu ofera vizibilitate pe timp de zi, asadar nu este certificata conform standardului EN ISO 20471.

 

Clasa 3 

Clasa 2 

Clasa 1 

Benzi reflectorizante 

0.20 m2 

0.13 m2 

0.10 m2 

Material fluorescent 

0.80 m2 

0.50 m2 

0.14 m2 

Materialele fluorecente sunt excelente pe timp de zi, insa ineficiente pe timp de noapte, asa ca o combinatie de culori fluorescente si dungi reflectorizante asigura vizibilitate in orice conditii.

  • Nu toate vestele de inalta vizibilitate asigura aceeasi protectie

Cel mai des folosit echipament de inalta vizibilitate, vesta reflectorizanta, este aleasa de cele mai multe ori dupa criteriul “ toate sunt la fel, important e sa  coste cat mai putin”.

Personalizarea pe spate, cu sigla cat mai mare, atenueaza vizibilitatea lucratorului. 

  1. Asigurati-va ca in fisa tehnica a produsului este specificat standardul ISO 20471. 
  2. Daca aveti si oameni care poarta marimi mai mari de 2XL, asigurati-va ca li se potriveste cea mai ieftina vesta pentru ca, de cele mai multe ori, acestea au marime universala. 
  3. Merita sa alocati un buget mai mare pentru o vesta care are mai multe benzi reflectorizante sau combinatie de doua culori flourescente: oferiti astfel mai multa vizibilitate si mai multa protectie. 

Comentarii (0)

Produs adaugat la favorite.
Produs adaugat la comparare.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...